Skip to main content

  

Article Detail

Naturliga lösningar vid nästäppa

Att vara täppt i näsan kan vara besvärligt och ge upphov till andningssvårigheter och sömnproblem. Läs vidare för att ta del av naturliga alternativ för att andas lättare. Nuförtiden är naturliga alternativ alltmer efterfrågade för att lindra symtom på dagliga besvär. Vi har därför samlat några naturliga alternativ för att lindra nästäppa, så att du kan andas lättare.

Varför har du en nästäppa?

Att veta anledningen till varför du har nästäppa kan hjälpa dig att lindra besvären.

Vanlig förkylning, bihåleinflammation eller allergisk rinit?

Oftast är nästäppa en del av en förkylning. En förkylning varar vanligtvis upp till en vecka men kan följas av bihåleinflammation. Bihålorna är håligheter som finns i pannan och kindbenen.

När bihålorna sväller upp hindras det slem som normalt skulle rinna ut via näsan eller halsen, vilket ger den täppta känslan.

Bihåleinflammation kan också kopplas till allergisk rinit (allergisk inflammation i nässlemhinnan). Allergisk rinit kan leda till inflammerade bihålor och utlösas av en allergisk reaktion – inte en virusinfektion. Icke-allergisk rinit kan också ge dessa besvär.

Om du upplever dessa besvär, eller om du upplever öron- eller/ansiktssmärta, rekommenderas att du rådfrågar apotekspersonal eller läkare.

Varför använda sig av naturliga lösningar?

Ivern att lindra nästäppa kan få dig att använda avsvällande receptfria läkemedel.

Dessa läkemedel kan ge de flesta av oss välförtjänt lindring genom att minska svullnad i nässlemhinnan. Men många föredrar att använda sig av naturliga lösningar (som inte innehåller läkemedelsklassade substanser).

Olika naturliga lösningar för att lindra en täppt näsa

Vatten

Först och främst bidrar att dricka tillräckligt med vatten till att din kropp får den vätska den behöver för att fungera normalt, och därmed kan hjälpa den att bekämpa en infektion.

Vidare är att skölja näsan med saltvatten kliniskt bevisat att avlägsna överflödigt nässekret från nässlemmhinnan. PHYSIOMER Normal Jet, PHYSIOMER Strong Jet och PHYSIOMER Baby innehåller naturligt havsvatten och och kan användas dagligen eftersom de inte påverkar den känsliga nässlemhinnans funktion. Genom att effektivt skölja rent näsgångarna förebygger PHYSIOMER Normal Jet, PHYSIOMER Strong Jet och PHYSIOMER Baby risken för öron-näsa-hals-komplikationer. Så det kan är värt att använda en naturlig lösning regelbundet även om du inte har nästäppa.

Gör ånginandning med eteriska oljor

Om du brukar göra ånginandning hemma där du med hjälp av ångorna hjälper till att lösa upp slem som täpper till näsan, kan du överväga att tillsätta eteriska oljor i det varma vattnet.

Några droppar tea tree-, eukalyptus-, pepparmynta- eller oregano-oljor kan tillsättas och inandas för avsvällande effekt.

Drick mer varma drycker

När vi mår dåligt känns det ofta svårt att hålla vätskenivån. Drick varma drycker om du har svårt att få i dig tillräckligt med vatten.

Varma drycker erbjuder två fördelar: dessa kan hjälpa dig att bibehålla vätskenivån, och ångan som kommer från drycken kan mjuka upp slemmet i näsan ytterligare.

Växter som traditionellt används i varma drycker för förkylning, såsom timjan, salvia eller kamomill, väljs för sina naturliga egenskaper. Du kan även tillsätta citronskal (som är rikt på C-vitamin), ingefära och / eller honung.

Överväg också att äta kryddig mat, eftersom exempelvis cayennepeppar, innehåller ett ämne som kallas capsaicin. Detta frigör lite slem från näsan, vilket kan hjälpa dig att andas lättare. 

Product Listing

Relaterade produkter

normal-jet

PHYSIOMER Normal Jet

strong-jet

PHYSIOMER Strong Jet

baby

PHYSIOMER Baby