Skip to main content

  

Article Detail

Från förkylning och influensa till föroreningar: fördelarna med nasal hygien

När utetemperaturen sjunker ökar risken för att få förkylning eller influensa naturligt. Även vid lindrig och lätt sjukdom, kan dessa besvär kännas störande i ditt dagliga liv.
Genom att genomföra en enkel nasal hygienrutin kan du möta de kallaste dagarna. Den här sidan kommer att ta dig igenom allt du behöver veta om din nasala hygien och hälsorutiner.

Vad är nasal hygien?

Näsan är ett av de främsta organen i andningsvägarna. Med varje andetag du tar andas du in sjukdomsalstrande partiklar (patogener), och näsans uppdrag är att filtrera och fånga upp dem i nässlemhinnan.

Om detta första försvar är nedsatt och en infektion uppstår, blir nässlemhinnan irriterad och börjar producera mer slem för att bli av med viruset. Din näsa blir därmed täppt eller rinnande.

Goda hygienrutiner minskar risken för att smittas av förkylning och influensa.

Fördelarna med nässköljning

Att upprätthålla en nasal hygienrutin kan verkligen göra skillnad i ditt dagliga liv. Tack vare pH-nivåer som är anpassade till dina nässlemhinnor är PHYSIOMER saltlösning och isotona nässköljningar (PHYSIOMER Normal Jet, PHYSIOMER Strong Jet, PHYSIOMER Baby) säkra för daglig användning, även för små barn och spädbarn. Välj den produkt från vårt sortiment som passar dig och dina behov bäst och möt vintern med ett lättat sinne.

Så kan nässköljning gynna dig:

1. Förebygg förkylning och influensa

Under de senaste åren har hälso- och sjukvården ofta informerat om att antibiotika inte hjälper vid behandling av förkylning och influensa. Detta eftersom båda sjukdomarna orsakas av virus och då hjälper inte behandling med antibiotika. Två distinkta stammar av dessa mikroskopiska inkräktare är ansvariga för förkylningen och influensan: influensa induceras av influensaviruset medan förkylningen för det mesta tillskrivs rhinovirus.

Även om de är osynliga för blotta ögat är dessa virus mycket smittsamma. När en smittad person nyser och hostar sprids små droppar i luften och i dem finns viruset. Att vara i närheten av en person när detta händer kan vara tillräckligt för att du ska smittas av deras förkylning eller influensa.

Under vintern måste kroppens naturliga försvar arbeta hårdare för att stå emot sjukdomar, vilket gör det viktigt att hjälpa det på bästa sätt. Daglig nässköljning med PHYSIOMER® kan minska risken för uppkomst av infektioner och komplikationer i öron-näsa-hals. Våra sterila nässprayer är tillverkade av mineralrikt naturligt havsvatten, och har kliniskt visat sig rengöra näsan från ovälkomna partiklar – vilket kan minska risken för att bli sjuk.

2. Försvar mot föroreningar

Avgaser från bilar, cigarettrök, irriterande kemikalier från hushållsprodukter... Vi varnas ständigt för de skadliga effekterna som föroreningar utomhus och inomhus kan ha.

Kliniska studier har visat att PHYSIOMER Normal Jet effektivt avlägsnar oönskade partiklar som damm, rök och andra sjukdomsframkallande partiklar, så att du får lättare att andas. 

3. Uppnå en god natts sömn

En rinnande, täppt eller torr näsa kan störa sömnen – vilket sedan kan påverka dina vakna timmar. Du kanske känner igen dig, från brist på energi till minskat fokus.

Även här kan PHYSIOMER Normal Jet hjälpa till. Genom att spola näsan regelbundet rensar vi våra luftvägar, vilket förbättrar våra chanser till en god natts sömn.

Product Listing

Relaterade produkter

normal-jet

PHYSIOMER Normal Jet

strong-jet

PHYSIOMER Strong Jet

baby

PHYSIOMER Baby