Skip to main content

  

Article Detail

Allergisk rinit (pollenallergi) & behandling av allergisymtom

Allergier kan utlösas av allt möjligt- från pollen och gräs till dammkvalster, djurhår och till och med mögel och mögelsporer. Noterbart är att 9 gånger av 10 påverkar allergisk rinit personer under 40 år - oftast män.

Vad är allergisk rinit?

Inflammation i nässlemhinnan efter upprepad kontakt med ett eller flera allergiframkallande ämnen kallas allergisk rinit. Detta visar sig som minst två av följande symtom: nästäppa, rinnande näsa, vattniga ögon, klåda (kliande hud).

Möjliga komplikationer av allergisk rinit

Allergisk rinit kan ha en betydande negativ påverkan på livskvaliteten, till exempel genom att orsaka störningar av sömnen. Personer som har större risk att få allergisk rinit är också mer mottagliga för öron-, näsa- och hals infektioner.

Hur behandlas allergisk rinit på bästa sätt?

Det bästa är att undvika kontakt med allergenet. Allergen immunterapi är fortfarande den enda behandlingen mot den faktiska orsaken till allergin. Öron-näsa-hals-specialister rekommenderar saltlösning tillsammans med läkemedelsbehandling för allergisk och icke-allergisk rinit.

För att lindra symtom som nästäpa vid allergisk rinit, kan du använd PHYSIOMER Hyperton 2-3 gånger dagligen. Läs bruksanvisningen för mer information.

I tillägg och som förebyggande användning kan PHYSIOMER Normal Jet användas som hjälper till att skölja näsan. PHYSIOMER Normal Jet minskar nästäppa, orsakar inte torra nässlemhinnor och innehåller inte läkemedelsklassade substanser. 

Product Listing

Relaterade produkter

strong-jet

PHYSIOMER Strong Jet

normal-jet

PHYSIOMER Normal Jet